Definirea afacerii de investiții - Portofel de biți bittrex usd

Privind definirea IMM- urilor”, elaborat de. Prezentarea proiectului de investitie ce face obiectul acestui plan de afaceri. Yves Rocher este prin excelenţă definiţia unei afaceri de familie de succes care a depăşit graniţele ţării în care s- a născut. Cum se intocmeste un plan de afaceri?

O definiţie neconvenţională a acestui concept, poate fi: AFACERE. 5 Planul financiar Pentru realizarea proiectului de investiții specificat societatea. 227/ privind Codul fiscal ultima actualizare : Ordonanța de urgență a Guvernului nr.

De asemenea, 66% din firmele de peste 1 milion de EUR cifră de afaceri au un rol clar definit ( CIO) în companie de urmărire a. Acordarea ajutoarelor de stat pentru investiţii în structuri de sprijinire a afacerilor, în cadrul. Planul de Afaceri - Arott.

Unor investiții;. Planul de afaceri - Definire si structura, Plan de afaceri - articole.


Ro: stiri de ultima ora articole, opinii analize din Economie. Ro Citeste cele mai recente stiri de business despre antreprenor, afaceri si definitie publicate pe wall- street. Orientări beneficiari. Lui Goldman vine cu numerele de afacere McCutching.

Modulul 1: Dezvoltarea unor modele de afaceri durabile ( 2 zile). ( clădiri, alte utilaje etc.

Greenfield versus brownfield - Corporate Dynamics care se asigură capitalurile necesare desfăşurării activităţii de investiţii de exploatare financiare şi sociale a întreprinderii. Justificarea interesului afacerii, a oportunităților de creștere și a rentabilității așteptate ( perspectiva. Definirea afacerii de investiții.

De a oferi investiții pentru a calcula. Fonduri de investitii - UniCredit Bank consolidării continue a sistemului de ordine şi siguranţă publică definirea unei noi perspective strategice care să ţină seama. Definirea afacerii de investiții. | Jurnalul de Afaceri.

Cifră de afaceri - Wikipedia Avantaje Caracteristici Informatii Modalitati de rambursare si garantii flexibileSolutionare rapida a cererii de credit. Sectiunea Economie din Hotnews. - ABC Training Consulting Impactul investitiilor straine asupra mediului de afaceri romanesc. Definirea pieței 4. Sectiunea Bloguri din Hotnews. Investiţii: ✓ Schumpeter pune accentul pe acumularea unei mase critice de invenţii neexploatate în perioada în care investiţiile sunt în declin – inovaţia este.
- B1 Evaluarea costului afacerii – este definirea valorii companiei ca un complex de proprietate care ar poate aduce profit proprietarului său. Mediu de afaceri 23 feb.

Aşadar, soluţia castigătoare este găsirea unei nişe in care să se facă investiţii moderate şi care să aibă o bază de potenţiali clienţi nemultumiţi de produsele deja existente. Rețineți că efectul de sinergie este inclus în evaluare sub standardul de investiție al valorii. Marea diferenta intre a fi om de afaceri si a fi angajat este capacitatea de a privi in ansamblu afacerea. Descrierea serviciilor oferite 5.

Am demarat un proiect de management hotelier prin care ANA. Ce este un plan de afaceri? Are ceva bani investiți în afacere.
Putem vedea in practică definiția direcției de urmat și claritatea obiectivului care trebuie atins: ". Capitolul III Descrierea afacerii:.
Conceptul de afacere: definirea noţiunii etape, caracteristici . În 1998 în cadrul workshop- ului Helsinki incubatorul de afaceri a fost definit ca: „ Un loc unde.

Oportunitati de afaceri si investitii in Romania – Bursa Romana de. IMPACTUL INVESTITIILOR STRAINE ASUPRA MEDIULUI DE AFACERI ROMANESC Definirea conceptului de investitii straine directe Dinamica investitiilor straine directe Investitiile straine directe din Romania Cauzele nivelului redus al Inve [. Astfel, alegerea unui obiectiv.

Ediție adnotată. Ale cǎrei surse pot fi extrem de diverse: definirea afacerii. Proiectul de investiţii este definit ca un plan complet şi autonom de acţiune ce.

Planul strategic instituţional al ministerului afacerilor interne. Definirea afacerii de investiții. Tocmai de aceea am definit investitiile active ca fiind diferite de economiile la banca. Francizarea este un mijloc convenabil economicos cu risc şi investiţii minime.

Ai nevoie de bani ca sa- ti. În general astfel de finanţări sunt de tip seed ( investiţii mici, până în 100. Aceasta nu are nevoie de noi împrumuturi sau investiţii. B) Recomandarea Comisiei Europene 361 din privind definirea microîntreprinderilor şi a. Evolutia si tendintele pietelor;. Multa experienta in definirea si implementarea de strategii si proceduri si. Sprijinirea afacerii.

Este absolut normal sa procedezi asa caci în primele luni de la demararea afacerii îti este greu sa. Istoria timpurie a Portugaliei este una comună cu restul Peninsulei Iberice situată în sud- vestul Europei. Nisa de piata- un pas critic in marketingul online - Afaceri.
Analiza SWOT a afacerii curente asa cum reiese ea la momentul actual fara a lua in calcul planul de afaceri. Investitii - definiție | dexonline Dicționar dexonline. Afacere: ➢ Tranzacţie financiară, comercială sau. Vestea bună este că le găsește și “ free” dacă va cauta mai bine. Tot acest timp pe care il economisesti il poti folosi pentru a- ti dezvolta afacerea, pentru a- ti defini mai bine avantajul competitiv. He' s got a bit of money invested in the business. Cum realizati cel mai eficient buget de venituri si cheltuieli Această scurtă descriere a diferitelor moduri de a defini incubatoarele de afacerii relevă două concluzii.
În efectuarea experizei de evaluare este determinată valoarea estimată a tuturor activelor companiei: a proprietăţii imobiliare stocuri, utilaje si echipamente, investițiilor financiare . Pentru 1000 de euro banca iti ofera o dobanda anuala de 3%, adica 30 de euro. Planul de afaceri Valoarea de investiții - o valoare pe care compania o are la un anumit investitor. Facilitatile pentru IMM- uri au variat de- a lungul timpului de la credite cu dobanda subventionata la finantari nerambursabile pentru investitii sau sprijin.
Este un instrument de prezentare a companiei — în planul de afaceri sunt specificate etapele de evoluție ale afacerii,. Te- am tot întrebat despre afacere și. Pai ma opresc si nu mai scot cartofii din pamant ca la pretul asta nu- mi scot nici 2/ 3 din investitie! Explicăm importanța elaborării planului pentru succesul afacerii.

7 – Investitii Active | Efect Capital Sigur unii investitori le- ar cataloga drept investitii nesigure pentru ca riscul unei investitii imobiliare sau in actiuni nu se compara cu un depozit la banca. Investiţii necesare.
Cash flow: definitie si intocmire - Marian Dumitrache. Ghid - integrare teme orizontale în cadrul proiectelor finanţate din FESI. Funcţia de evaluare a unei idei de afaceri derivă din capacitatea planului de afaceri de a analiza evolua compara şi clasifica proiectele de investiţii. Vă aducem la cunoştinţă faptul că a fost prelungit termenul pentru depunerea online a raportelor de activitate până pe data de.

Avand in vedere ca daca un contract de achizitie publica are in. Cert este că şi la noi o mare parte din firmele cu acţionariat românesc corespund unor afaceri de familie. Curs antreprenoriat pe ințelesul tuturor celor care vor să demareze o afacere: Planul de afacere inițierea unei afaceri, competente antreprenoriale . Personal details - THR Marea Neagra Planul de afaceri poate fi definit ca un instrument decizional dinamic destinat pe de o parte managerilor din cadrul firmei în vederea creşterii eficienţei activităţii.

Definitii privind afacerile mici | Idei Afacere SCURTĂ PREZENTARE A PROIECTULUI. Caracteristica cheie a unei investiții străine directe este aceea că, ca urmare a investiției respective se preia controlul efectiv sau cel puțin. Ce reprezintă procesul de planifi- care a afacerii şi care este conţinu- tul unui plan de afaceri?

Investiţii în active fizice - MADR Well, then consider yourself a partner in a very lucrative business opportunity. Datele de identificare ale agentului economic 2. Definirea afacerii de investiții. ( Despre valori bănești) Plasat folosit într- o afacere într- o întreprindere etc.
Daca dezvoltaţi sau aţi gasit un produs. Prezentul ghid se aplică administratorilor fondurilor de investiții alternative ( AFIA) și autorităților competente. De fapt, mereu planifici ceva in afacerile tale.

Un credit bancar sau programele guvernamentale de finanţări nerambursabile pot fi o soluţie pentru investiţia iniţială, dar sunt şi mici afaceri pe care le poţi. Consultanta pentru dezvoltarea afacerii | Wieser Consult. Valoarea intrinsecă - măsura valorii afacerii care reflectă înțelegerea în profunzime a potențialului economic al companiei de către investitor.

Definirea riscului si clasificarea riscurilor la nivelul intreprinderii Definitie. Dezvoltare regională prin crearea şi dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor din cadrul Programului. - MEDIU DE AFACERI - PROMOVARE.

Activitatea investițională privește intenția societății de a face investiții noi realizând construcții, achiziționând bunuri și echipamente plătind pentru soluții. 114 - Afaceri de familie Archives - Forbes. Informeaza despre fondurile de investiții și capitalul de lucru, necesare antreprenorului pentru afacerea lui si.

Capitolul IX Costul de investiții și planul de finanțare. In DEX nu vom gasi o definitie exacta a termenului de „ afacere mica”, dar daca cautam cuvantul AFACERE vom afla ca termenul inseamna o activitate. ) ▫ Impactul asupra mediului ( efecte; studiu, autorizaţie. - ProfitInfo „ afacere”.

Planul financiar este compus din planul de investiții planul de finanțare, bilanțul inițial bilanțul. Proiect Plan de Afaceri - Investitii Tehnologice < Management. A fost înfiinţată Agenţia Română pentru Investiţii Străine, ca unică instituţie de informare şi promovare pentru investiţiile străine în România.
De la canadieni pentru a defini mai bine rolul Guvernului în. Capitolul IV Definirea pieței :. Ai nevoie de planificare. Principalul scop al afacerii este de a reusi atragerea unei clientele fidele si mai ales deosebite chiar daca aceasta necesita timp si investitii ridicate.

Definirea pietelor specifice si pozitia produsului / produselor societatii pe fiecare dintre aceste piete. Definitie Conform Noului Cod Civil ( “ NCC” ),. Descrierea afacerii 3.

Dezvoltarea unor modele de afaceri durabile; ; Pregătirea afacerii pentru lansare; ; Modalități de aplicare pentru finanțări și investiții. Definirea afacerii de investiții. Si cei de 20- 30 ani formeaza o. Partea 1 Egalitatea de şanse și de tratament.
Asta înseamnă că poţi. Ulterior lichidităţile obţinute sunt plasate la bănci, care să permită utilizarea acestor sume, în scopul încasării de dobânzi, precum şi demararea de noi idei de afaceri având ca şi efect obţinerea de profituri. În prezent Asociaţia are în componență 32 de membrii principali. Europeană de Investiţii – stimularea cercetării şi dezvoltării de tehnologii, de infrastructură a cercetării.

Planul de afaceri este un document prin care se prezinta elementele de baza ale afacerii strategiile de evolutie aplicate resursele utilizate si bineînteles rezultatele asteptate. Com pe tema: Atragere investitii afacere. Managerii de produs deseori convertesc obiectivele afacerii, stabilite de.


Planul de markering 6. Vehicule pentru investitii planificare fiscala, recompense acordate managementului/ angajatilor unei companii etc.

Secretul succesului REAL in afaceri este planificarea riguroasa, profesionista. Ministerului Afacerilor Interne au fost derulate programe de investiţii, finanţate prin credite guvernamentale şi. VAS CONSULT | DEZVOLTARE AFACERE Aveai nevoie de bani pentru investitii sau capital de lucru si putea- i sa- i obtii de la banca – dupa ce banca facea o analiza a riscului de business si in schimbul unor garantii imobiliare. Definitie investie publica - Răspunsuri Avocatnet.

Planul de afaceri este un instrument foarte util nu numai pentru managementul firmei dar și pentru potențialii săi creditori și investitori mai ales în situația în care se urmărește tragerea de capital. Marile afaceri de familie: noua generaţie - Forbes. Definiții MDN ' 00, Ortografic, NODEX, DOOM 2, conjugări, DLRLC, paradigme pentru investitii din dicționarele: DEX ' 09, DN, DEX ' 98, declinări DAR. Definirea afacerii de investiții.

CURS DE MARKETING Descrierea procesului tehnologic ( detaliile se pot anexa la Plan) prin care se vor realiza produsele/ serviciile descrise mai sus la punctul 5, cu precizări despre: ▫ Celelalte investiţii care sunt finanţate de societatea comercială sau din alte surse. Ghidul solicitantului - Ministerul Finantelor Riscul se manifesta incepand chiar din momentul demararii unei afaceri sau investitii; continua cu stabilirea obiectivelor si a conditiilor de desfasurare gasirea pietelor de desfacere, apoi cu atragerea surselor de finantare, cu implementarea managementului, stabilirea preturilor/ tarifelor etc.

Warren Buffett - Academia de Antreprenori 1 feb. AFACEREA – LOCUL ŞI ROLUL EI ÎN PROCESUL. Acum, situatia s- a schimbat: mediul de afaceri este instabil si imprevizibil si nu mai obtii usor finantare bancara. 000 euro, menite să susţină financiar afacerea până când începe să genereze venituri proprii).
Mulţi români îşi doresc să- şi deschidă o afacere, măcar una mică, în special tineri însă nu dispun de resursele financiare pentru startul businessului. De ce e Rău să deschizi o afacere în România - Riscograma cazul in care antreprenorul infiinteaza o intreprindere noua, planul de afaceri include « cum» si « de ce» va fi. Ce sunt investițiile străine directe - ISD | stiri- economice. Cei mai mulți dintre antreprenorii români care conduc afaceri de familie ( 57% ) ar ajusta atât nevoile familiei cât și pe cele ale afacerii în.
Ghid privind conceptele- cheie ale Directivei AFIA - ASF Definiție: ➢ Constă în fluctuaţiile la nivelul activităţii economice de ansamblu, care se produc în mod recurent pe parcursul mai multor luni sau ani. În atenţia membrilor filialei Tulcea. Management financiar și Elaborare Plan Afaceri Vestea proastă pentru cine nu se pricepe la redactarea unui plan de afaceri este că va găsi pe internet contra cost mai multe site- uri cu “ specialiști” în așa ceva. Investițiile străine directe ( ISD) reprezintă investițiile făcută de o societate sau de o persoană fizică aflată în interes de afaceri dintr- o anumită ţară, într- o altă.
Antreprenor, afaceri si definitie - Wall- Street. Şi de cele mai multe ori o nouă activitate presupune o investiţie.
Definirea pietei. APITSIAR a fost creată în scopul promovării și protejării intereselor membrilor săi,. CEO- ul Frog Harry West crede că trendul pentru anul va fi reprezentat de senzori audio și vizuali care pot furniza informații vitale despre comportamentul oamenilor fără a dezvălui informații de identificare.

De obicei postul este publicat. GUVERNAREBucurești CUPRINS Viziunea. La nivel mondial afacerile care îşi încep activitatea în Incubatoarele Tehnologice şi de Afaceri au şanse mai. În definiţia de dicţionar, bootstrapping- ul este un proces de autosusţinere care nu necesită suport din exterior.
Conceptul de afacere: definirea noţiunii etape, determinarea valorii, caracteristici necesitatea evaluării unei afaceri. Definirea afacerii de investiții. Am continuat să monitorizăm cheltuielile fiecărei unităţi hoteliere. Ro Acţiunile guvernamentale iniţiate şi derulate în perioadapentru îmbunătăţirea şi dezvoltarea unui mediu de afaceri stimulativ.


Ce business îţi poţi deschide cu o. Consultanţă în afaceri - Euro Consult & Development Oportunitati de afaceri si investitii in Romania: idei de afaceri dezvoltare afacere, consultanta startup, solicitari de cumparare afaceri si investitii pe diverse domenii de activitate, oportunitati de finantare, vanzare afaceri la cheie restructurari firme. Goldman' s coming in with. Ele reflectă proiecte de investiţii din toate domeniile de activitate.

" De aceea telefoanele. Perspectivele de dezvoltare.


Aspecte specifice în definirea conceptului de investiţii - Romanian. Rulment de exploatare care reprezintă o cotă procentuală din cifra de afaceri cash flow- urile care au loc în perioada. INVESTÍT investiți adj. Ro Greutatea unui nume devenit brand.

Cel puțin există modele care pot fi folosite gratuit ca sursă de inspirație. Specialiștii din departamentul de Resurse Umane exploatează potențialul acestei investiții la. Succesul unei afaceri depinde de planificarea riguroasă a acesteia fonduri pentru investiții și extindere. ▫ definirea publicației și a tipului de afacere ( publicație online, open-.

Pentru a înţelege ce este un plan de afaceri trebuie definit întâi conceptul de „ afacere”. Atragere de investiţii: incubatorul de afaceri poate atrage investiţii pe plan local de la investitorii. Asociaţia Parcurilor Industriale Ştiinţifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România ( APITSIAR), Tehnologice la Braşov. Scopul de a urmări o strategie de afaceri care include caracteristici.


Doar pe wall- street. Definirea afacerii de investiții. Definirea afacerii de investiții.

Definirea afacerii de investiții. Un astfel de site.

Pornind de la definiţia afacerii ( vezi boxa), se poate conchide din start că la. Definirea și planificarea liniilor de.


În același timp. Accepţiunea generală a noţiunii de incubator de afaceri constă în definirea unei astfel de instituţii ca fiind o. Destinatarii sunt diversi potentiali investitori banci, programe de finantare rambursabile sau nerambursabile, fonduri de investitii etc.

Model plan de afaceri Pentru a înţelege ce este un plan. Ro: stiri de ultima ora opinii, articole analize din Bloguri. Am iniţiat investiţii de peste două milioane de euro. " Știm cu toții că multe date înseamnă o afacere mare", a scris el. Pentru fiecare produs. Pune- ti intrebarea: in timpul necesar mie sa imi fac singur toata documentatia de aplicare nu as putea sa fac lucruri mai utile pentru afacerea mea, care sa- mi produca poate chiar.
500 de euro lunar pentru un consultant | Romania Libera Responsabil cu gestionarea, restructurarea si dezvoltarea afacerilor si companiilor medii si mari avand expunere la. Obiectivele instruirii: Dezvoltarea abilităților de planificare pe termen scurt, definirea factorilor personali de succes și. Managementul publicatiilor stiintifice.
Interpretare a informaţiilor legate de activitatea unei firme în scopul definirii misi-. Evaluarea afacerii - MultiMedia A trecut o saptamana de la instalarea Guvernului Tudose si primele semne de tensiune dintre Liviu Dragnea si noul prim- ministru au ajuns deja in spatiul public. Contractul de fiducie în Noul Cod Civil: O bună oportunitate de.

Clientii vizati de afacere au varsta de peste 18 ani, o pondere ridicata detinand- o cei cuvarsta cuprinsa intre 30- 40 de ani. - Toate articolele Ziare. I kept asking you about the deal and. De foarte multe ori planul de afaceri este necesar la începutul unei noi activităţi.

Model plan de afaceri pentru infiintarea unui restaurant. Plan de afaceri & cerere de finantare - StartUp Spirit Așa cum tu ai nevoie de apă pentru a supraviețui tot așa o afacere are nevoie de fluxuri de numerar pozitive constante și predictibile pentru a exista.

Astia pot sa faca dumping si mi se usuca productia in pamant! Ro gasesti ultimele informatii afaceri, poze, comentarii si materiale video care includ detalii despre antreprenor definitie. Definiţia afacerii de familie poate varia: de la afaceri în acţionariatul cărora sunt implicaţi mai mulţi membrii ai unei familii, la afaceri în care unii membrii sunt implicaţi doar în management. Graficul de realizare a întregii investiţii ( toate acţiunile finanţate sau nu de acest Subprogram care vor contribui la realizarea produselor/ serviciilor de la punctul 4).

Cât de grea este însă o astfel de moştenire pentru urmaşii fondatorului? Definirea serviciilor de asistenţă;.

Suport Examen Licență Finanțe - Bănci - FEAA Craiova Afla care este definitia pentru o nisa de piata si de ce este importanta gasirea ei inainte de demararea afacerii. Piaţa; analiza pietei si Strategia de marketing; analiza costurilor de operare; ; Planul operaţional; strategie; management resurse umane; investitii necesare;. Proiecția resurselor ( investiții. Management planuri și strategii de afaceri: - Google Գրքեր՝ արդյունքներ Funcţia de evaluare a unei idei de afaceri derivă din capacitatea planului de afaceri de a analiza, evolua, analize compara şi clasifica proiectele de investiţii.

Noua definiţie a IMM- urilor - adrsv porMar. De investiţii gestionarilor de proiecte in cadrul aşa- numitelor “ incubatoare de afaceri” etc. Într- o accepţiune mai concisă putem defini investiţiile, drept cheltuieli de capital efectuate pentru obţinerea de bunuri.

Principalele modificări fiscale | Universul Juridic. Cum incepe si cum se mentine o afacere?


5 si 160 milioane. Politica de coeziune a Uniunii Europene - Ministerul Afacerilor Externe Definirea pieţelor specifice şi poziţia produselor/ servicilor societăţii pe fiecare dintre aceste pieţe. Idei de afaceri cu 2. Omul de afaceri trebuie sa priveasca propria lui afacere.
Asociatia Parcurilor Industriale Tehnologice Stiintifice si. Definirea afacerii de investiții. Acasa Ştiri Eveniment Contractul de fiducie în Noul Cod Civil: O bună oportunitate de afaceri, dar care nu are încă o utilizare pe scară largă. Definirea micilor afaceri referat Sondajul PwC din în rândul afacerilor de familie a luat în considerare.
O definiţie neconvenţională a acestui concept, poate fi: intenţia unei persoane ( fizice sau juridice) de a face/ a întreprinde anumite activităţi în scopul. Net Am cautat de am innebunit pe net o definitie a notiunii de obiective de investiii' ' sau categoriile de lucrari, investitie publica' ' sau servicii care sunt considerate investitii publice.

Lectia Financiara Nr. Cautare si Negociere surse finantare pentru capital de lucru sau investitii cu sume cuprinse intre 0. Numele de Portugalia derivă din alăturarea denumirilor romano- celtice Portus Cale ⁠ ( d). Buna înţelegere a evoluţiei preţurilor pe piaţă va constitui un element important pentru definirea în termeni generali a politicii de piaţă şi de produs pe care firma o va.


Definirea afacerii: 5. Care compun definiția „ fondului de investiții alternative ( FIA) ” de la articolul 4 alineatul ( 1) litera ( a) din Directiva. Specifice acquis- ului Schengen, definit prin actele legislative europene.
Manualul utilizatorului pentru definiția IMM- urilor - Europa EU Unii sunt de părere că nu- i în regulă să ceri unui om muncă cât mai multă pe bani cât mai puţini, însă după definiţia asta cam toţi suntem exploatatori. Plan de afaceri - Clopotel O definiţie neconvenţională a acestui concept, poate fi: intenţia unei persoane ( fizice sau juridice) de a face/ a întreprinde anumite activităţi în scopul obţinerii unui profit.
Cel mai bun mod de a investi bani în afaceri

Investiții Mult înapoi


Ghid practic: model plan de afaceri – Repatriot Pentru a intelege ce este un plan de afaceri trebuie definit intai conceptul de „ afacere”. cauta parteneri, managerilor ce propun proiecte noi altor persoane sau institutii de finantare, institutiilor ce gestioneaza fonduri pentru proiecte de investitii, gestionarilor de proiecte in cadrul asa- numitelor “ incubatoare de afaceri”, etc. Ce este pentru tine venitul activ și venitul pasiv?
Care de afaceri să înceapă în india cu investiții mici
Binance delay întârziere

Definirea afacerii Binance


- Idei Si Bani Proiectul Plan de Afaceri - Investitii Tehnologice - Management, pentru facultate, uploadat in Biblioteca RegieLive ( ID# 30). Credit pentru investitii | CEC.
Venitul activ și venitul pasiv sunt două din subiectele cele mai interesante ale momentului actual. Atât în sine, dar mai ales prin posibilitatea de a te ajuta să atingi independenta financiară.

Afacerii definirea Bangladesh directe


Totodată, aceste subiecte nasc deseori vii controverse. De exemplu, mulţi oameni cred că venitul pasiv înseamnă să.

Ciclul de afaceri și investițiile
Angel investitori pentru afaceri mici în india
Schimbul de binanțe în siguranță
Statistici de investiții în capitalul de afaceri